Канелони със спанак и сирене
Добави към моето меню
Канелони със спанак и сирене
Продукти
16 броя (200 г) канелони
300 г спанак
3 яйца
300 г сирене
5 с.л. пармезан
200 г праз
За соса
3 домата
5 скилидки чесън
3-4 листа пресен босилек или щипка сух
3-4 стръка магданоз
Рецепта за канелони със спанак и сирене
• Спанакът и праз лука се измиват и нарязват на ситно
• Смесват се с разбитите яйца и се добавя натрошеното сирене и пармезана, обърква се до хомогенна смес
• Канелоните се пълнят със сместа и се подреждат в тавичка (плътно една до друга, добре е да уплътняват тавичката, тъй като плънката леко изтича).
• Канелоните се пекат на средна фурна до готовност, около 20 мин, на 180 градуса. Не е необходимо да се заливат, защото при печене омекват от плънката
• Соса се приготвя като доматите се настъргват, добавят се нарязаните на ситно скилидки чесън босилек и магданоз (може и сушени), вари се около 20 мин на тих огън
• При поднасяне канелоните се заливат с доматения сос