Сладкиш с дюли, орехи и целувки
Добави към моето меню
Сладкиш с дюли, орехи и целувки
Рецепта споделена от Irina Andreeva Jolie
Продукти
125 г краве масло
225 г брашно с набухвател
5 г бакпулвер
200 г захар
4 яйца
150 г орехови ядки смелени
300 г конфитюр от дюли
1 прясна дюля
26 броя готови целувки среден размер
2 с.л захар
Рецепта за сладкиш с дюли, орехи и целувки
• Разбийте на гладка смес кравето масло ,брашното, бакпулвера, захарта и яйцата.
• Добавете ореховите ядки и разбъркайте добре.
• Покрийте дъното на 28 см. форма с отварящи се стени с хартия за печене.
• Изсипете половината от готовата смес.
• Разпределете целувките по цялата повърхност. Изсипете конфитюра в паничка и го разбъркайте добре,за да не стои на бучки.
• Разлейте го върху целувките.
• Отгоре разпределете останалата орехова смес. Загладете добре,за да се покрие хубаво горната част.
• Измийте дюлата и я настържете на едро ренде. Не я режете предварително, за да ви е по удобна да я държите, за да не се порежете на рендето,тъй като е твърд плод.
• Поръсете я равномерно по целия сладкиш и поръсете с двете лъжици захар.
• Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около един час. След първите 30 мин. от печенето покрийте формата с фолио за печене, за да не загори отгоре сладкиша. Целувките при печене ще излязат почти на повърхността,което не бива да ви притеснява. Те са много леки и това е естествен процес.
• След готовност извадете сладкиша от фурната и го оставете да изстине напълно преди да го отстраните от формата.
Още снимки за приготвянето тук: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.535815886512535.1073741963.338268206267305&type=1