Кантучини с орехи и боровинки
Добави към моето меню
Кантучини
Това е рецепта за италиански двойно препечени бисквити. По традиция се правят по Коледа, но винаги може да ги приготвите и да поднесете с чаша чай или горещ шоколад
Продукти
500 г брашно
200 г захар
3 яйца + 1жълтък
10 г бакпулвер
1 ванилия
200 г орехи (в оригинал е с бадеми)
200 г боровинки сушени или 100 г боровинки+100 г стафиди
Настъргана кора от 1 лимон
Начин на приготвяне
• Яйцата се разбиват със захарта
• В купа се смесва брашното с бакпулвера, ванилията и се добавят разбитите яйца, след което нарязаните ядки и боровинките
• Замесва се тесто, което се оформя на два дълги цилиндъра, ако използвате тавата за печене на фурната – това е дължината
• Пекат се на средна фурна около 15 мин на 180 градуса, след което се изваждат от фурната
• Като изстинат се нарязват на тънки бисквити (около 1-1,5 см), които се подреждат в тавата
• Пекат се още около 15 мин на 180 градуса