Последни Рецепти
Последни Статии

Риба капама

Добавено в Ястия с риба и рибни продукти

Добави към моето меню

Риба капама

1 кг рибено филе (хек, мерлуза, скумрия, бяла риба)
5-6 глави лук
1-2 моркова
1 ч.л. червен пипер
3 с.л. доматено пюре
черен пипер на вкус
1 връзка магданоз
2 с.л. кафени чашки олио
1 лимон

Рибните филета се измиват и нарязват на средно големи парчета. Слагат се в тавичка, намазана с мазнина.

Нарязаният на ситно лук и морков се задушават до омекване. Разбърква се с доматеното пюре и червения пипер, смления черен пипер и ситно нарязания магданоз.

Сипва се малко вода, посолява се и след като се разбърка, сместа се изсипва върху рибата. Върху всяко парче се слагат резенчета от лимона. Пече се на умерено силна фурна.

Идея: Може да добавите картфи, нарязани на малки кубчета и така заедно с рибата ще опечете и гарнитурата.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

2 Comments

  1. 1
    хездюхьш // February 17th, 2007 at 10:16 am

    супер

  2. 2
    МАРИЯ КАРАКАШЕВА // March 10th, 2007 at 6:09 pm

    Ако всичко това се постави в гювеч в сурово състояние и се пече във фурна става чудесна рибена капама.