Риба капама
Добави към моето меню
Риба капама
1 кг рибено филе (хек, мерлуза, скумрия, бяла риба)
5-6 глави лук
1-2 моркова
1 ч.л. червен пипер
3 с.л. доматено пюре
черен пипер на вкус
1 връзка магданоз
2 с.л. кафени чашки олио
1 лимон
Рибните филета се измиват и нарязват на средно големи парчета. Слагат се в тавичка, намазана с мазнина.
Нарязаният на ситно лук и морков се задушават до омекване. Разбърква се с доматеното пюре и червения пипер, смления черен пипер и ситно нарязания магданоз.
Сипва се малко вода, посолява се и след като се разбърка, сместа се изсипва върху рибата. Върху всяко парче се слагат резенчета от лимона. Пече се на умерено силна фурна.
Идея: Може да добавите картфи, нарязани на малки кубчета и така заедно с рибата ще опечете и гарнитурата.
супер
Ако всичко това се постави в гювеч в сурово състояние и се пече във фурна става чудесна рибена капама.