Капоната
Добави към моето меню
Капоната
в нагорещен тиган задушаваме 1 патладжан нарчзан на кубчета,със малко сол черен пипер, и кервиз. След като се задуши в друг тиган слагаме 1 глава лук (средно голяма),кервиз, малко люспи червен пипер, 1 пакетче захар четварт чаша стафиди,консерва с чери домати,малко оцет,каперси,черен пиепр и сол. намачкваме доматите и враштаме задушения патладжан.Запичаме половин чаша кедрови ядки. добавяме и малко магданоз ( да не е много ситно нарязан).Запичаме хляб на 180-190 градуса за 2-5 мин. След като изпечем хляба намазваме филийте с чесан ,и от горе слагаме капонатата.
Дано ви хареса
Капомнатата е рецепта от италианската кухня
рецепта споделена от Polina Kolarova