Палачинки с карамелизирани ябълки
Добави към моето меню
Палачинки с карамелизирани ябълки
Рецепта споделена от Валентина Кисьова
Тайната на съботната закуска е когато семейството е заедно и са приготвили палачинки. Палачинки се приготвят лесно, по-важно е как ще бъдат поднесени.
Продукти
За палачинките:
250 г бяло брашно
3 яйца
500 мл прясно мляко
1 щипка сол
2 с.л. захар
2 с.л. олио
за карамелизираните ябълки
2 средно големи ябълки
100 г краве масло
150 г кафява захар
1 щипка канела
50 мл сладко червено вино
20 мл ром
Начин на приготвяне:
• Приготвяте палачинки от продуктите
• Обелете и нарежете ябълките на тънки полумесеци.
• Разтопете кравето масло в тиган. Загрейте го и добавете ябълковите полумесеци. Запържете ги и от двете страни до ‘порозовяване
• Добавете захарта и канелата, бъркайте докато захарта не се разтопи и разтвори и се смеси с ябълките и маслото.
• Изсипете виното и рома. Ако все още сосът е прекалено гъст, добавете още малко вода или вино.
• Направете палачинките, гарнирайте ги с парченца карамелизирани ябълки и залейте със соса.
Идея: по същия начин можете да приготвите и карамелизирани круши или да опитате със смес от ябълки и къпини или боровинки