Спагети “Карбонара”
Добави към моето меню
Спагети “Карбонара”
рецепта за спегати, още една:)
1 пакет спагети, 400 г
200 г бекон
2-3 яйца
3 с. л. зехтин
2 скилидки чесън
100 г сирене “Пармезан” (кашкавал)
черен пипер на вкус
2 -3 с.л. сметана
3 -4 домата или 4 с.л. доматено пюре
200 гр гъби
Спагетите се сваряват според инструкциите на пакета.
Беконът се нарязва на лентички и се запържва в зехтина до златисто. Прибавят се нарязан надребно чесън, сол и смлян черен пипер. Запържват се и гъбите нарязани на дребно, добавя се и доматено пюре (или настърганите домати)
При непрекъснато разбъркване за кратко се запържват разбитите яйца, като целта е да се получи кремообразна смес. Яйцата в никакъв случай не бива да са напълно изпържени.
Спагетите се отцеждат и веднага се разбъркват с беконовата смес, добавят се и яйцата.
Всяка порция се поръсва със сирене “Пармезан” или кашкавал и сметана
Друга рецепта за спагети “Карбонара”
1 пакет спагети
400 г заквасена сметана
350 г шунка
2с.л. масло
4 яйца
10-15 листа босилек (или 1 с. л. сух)
1/2 ч. л. червен пипер
Спагетите се сваряват в подсолена кипяща вода и се отцеждат. Докато са горещи, към тях се прибавят сметаната и яйцата и хубаво се разбъркват.
Шунката се нарязва на фини ивички. Запържва се в масло, докато се зачерви, като се подправя с червен пипер и босилек. Посолява се и се разбърква със спагетите.
Изкам да попитам за спагетите Карбонара за първата рецепта: “”При непрекъснато разбъркване за кратко се запържват разбитите яйца, като целта е да се получи кремообразна смес. Яйцата в никакъв случай не бива да са напълно изпържени. “” Яицата в отделен тиган или при бекона и отделя ли се белтък жалтък ? И сметаната слага ли се в сащия тиган или се слага в друг тиган да позаври или въпще не се слага а направо в чениятя с готовите спагети. Я отучнете малко че нещо не разбрах !