Пълнени тиквички по сицилиански
Добави към моето меню
Пълнени тиквички по сицилиански
8 малки тиквички
4 домата
2-3 скилидки чесън
1/4 връзка магданоз
1 ч. л. босилек
зехтин (олио) за пържене
сол на вкус
за плънката:
150-200 г кайма
2 скилидки чесън
4-5 стръка магданоз
1/2 ч. л. мащерка
1/2 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус
Каймата се смесва със ситно накълцания чесън и подправките и се разбърква много добре.
Вътрешността на тиквичките се издълбава, така че в тях да се получи нещо като тръбичка и се пълнис със приготвената плънка.
В тенджера се сгорещява зехтинът и в него се задушават под капак за 3-4 минути тиквичките. Вътрешността на тиквичките се нарязва наедро и се прибавя заедно с настърганите домати към позапържените вече тиквички. Ври на тих огън 20 минути, като няколко минути преди да се свали от огъня, към ястието се прибавят счуканите скилидки чесън, накълцаният магданоз и босилекът.
При сервиране в чинията се поставя по една от тиквичките, нарязана на колелца. Залива се със соса.
Идея: Поднасяте с кисело мляко