Последни Рецепти
Последни Статии

Хрупкав карфиол пане

Добавено в Наши гости, Ястия без месо

Добави към моето меню

Хрупкав карфиол пане
Рецепта за карфиол пане с пармезан, за любителите на хрупкавите панировки.
Рецепта споделена от Veselina Mikova

karfiol pane parmezan

Продукти:
Карфиол, 1 по-малка глава
2-3 с.л. брашно
3 яйца
4 с.л. галета
2 с.л. пармезан, млян
Олио за пържене

Начин на приготвяне:
• Карфиолът се накъсва на розички (еднакви по големина)
• Измитите розички се потапят в купа в брашно, следва яйце и галета смесена с пармезан. Аз сложих сол в яйцата. Съотношението галета:пармезан е 2:1 (две части галета : една част пармезан).
• Сервирах с чеснов сос.
• Уникално хрупкав. Не е нужно да се бланшира предварително, да се кипва и т.н.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории