Хрупкав карфиол пане
Добави към моето меню
Хрупкав карфиол пане
Рецепта за карфиол пане с пармезан, за любителите на хрупкавите панировки.
Рецепта споделена от Veselina Mikova
Продукти:
Карфиол, 1 по-малка глава
2-3 с.л. брашно
3 яйца
4 с.л. галета
2 с.л. пармезан, млян
Олио за пържене
Начин на приготвяне:
• Карфиолът се накъсва на розички (еднакви по големина)
• Измитите розички се потапят в купа в брашно, следва яйце и галета смесена с пармезан. Аз сложих сол в яйцата. Съотношението галета:пармезан е 2:1 (две части галета : една част пармезан).
• Сервирах с чеснов сос.
• Уникално хрупкав. Не е нужно да се бланшира предварително, да се кипва и т.н.