Последни Рецепти
Последни Статии

Храни, които може да са опасни

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Някои познати и често използвани храни могат да бъдат опасни за човешкия организъм, ако не се съхраняват неправилно или се отглеждат в среда със замърсяване.такива са и картофите и рибата. Какво е обяснението?
Картофи. Не всички картофи са еднакво полезни или вредни. В листата на картофите, докато са още в градината, се образуват опасни отрови от слънчевата светлина. При дълго съхранение могат да се образуват и в картофите, които редовно включваме в нашата храна. Еднократната употреба на неправилно съхранявани картофи не предизвиква изменение, но постоянната употреба води до заболявания на стомашния тракт. Картофите, които консумираме съдържат соланин, в концентрация безвредна за здравето, но се увелича в пъти в позеленелите на слънце или в грудките.
Как да съхраняваме картофи
kartofi apple

Риба. Подобна е и ситуацията с рибата. Да, рибата е много полезна, но не и тази, която съдържа живак. Това се случва с някои екземпляри при сьомгата. Живакът не се изпарява при термична обработка и има способността да се натрупва в организма.
Мед. Медът може да се окаже вреден за здравето, ако не е филтриран. Това е процес след като пчелните пити минат през центрофугата трябва да се отстранят чужди органични или неорганични примеси.

bademi
Внимание цианкалий.Не се препоръчва да се ядат семена на ябълки, пъпеш, както и внимателно с бадеми и кайсиеви ядки, както и с ядките на праскови, вишни (също сорго и маниока) защото съдържат Циановодород. Под действие на ензими, които се намират в самото растение цианогенния глюкозид се превръща в Циановодород. В горчиви кайсиеви ядки може да се съдържа около 40-76 мг на 1 кг продукт. Противоотровата е обикновенатзахар.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории