Шницели ала Корлеоне
Добави към моето меню
Шницели ала Корлеоне
4 телешки шницела
1 по-голяма глава лук
5-6 скилидки чесън
4-5 домата
1 ч.л. босилек и толкова кимион
2 – 3 с.л. олио или зехтин
за соса
500 г гъби
1 ч. ч. доматен сос
черен пипер на вкус
200 г кашкавал
Шницелите се натъркват със счуканите скилидки чесън и се изпържват в олиото заедно със ситно нарязания лук, босилека и кимиона.
В малко вода с половината зехтин се задушават гъбите, които са нарязани на едри ивички.
В останалия зехтин се изпържват настърганите домати, наръсени със сол и черен пипер.
В чиниите за сервиране се разпределят доматите, а върху тях се слага шницелът. Около него се нареждат задушените гъби. Отгоре се залива леко с доматен сос и върху него се настъргва кашкавал.
Това е, този път шницелите са различни (може да ги приготвите и от кайма) има и сос, чаша червено вино и вечерята е завършена