Картофени кюфтета със зелен лук
Добави към моето меню
Картофени кюфтета със зелен лук
Пролетта е тук и се хванахме за зелено, ако имате останали стари картофи една рецепта по която може да приготвите нещо вкусно
Продукти
1 кг картофи
1 връзка зелен лук
2-3 стръка зелен чесън
1 морков
1 щипка чубрица
Смелен черен пипер на вкус
3-4 стръка магданоз
2 яйца
За панировката
2 яйца
100 г царевично брашно
Олио за пържене
Начин на приготвяне
• Картофите се сваряват. Обелват се и се настъргват на ренде
• Смесват се с нарязания на ситно зелен лук, чесън, магданоз, яйцата, подправките и настръгания морков
• Обърква се до еднородна смес, която се разделя на топки
• Взема се картофено кюфте и се сплесква между дланите. Овалва се в царевично брашно, в разбито яйце и се пържи до златисто от двете страни
• Пърженето се прави в малко олио в тиган с незалепващо покритие. Може се да подредят в тава застлана с хартия за печене и да се изпекат на фурна
• Поднасят се със зелена салата