Картофено руло
Добави към моето меню
Картофено руло
рецепта Светла Михайлова
Рецептата участва в кулинарния конкурс Да празнуваме заедно пролетните празници от Великден до Гергьовден с награди от Crock-Pot Bulgaria и жури – едни от най-добрите кулинарни блогари
В нашето семейство картофите са на почит.Правила съм различни ястия от тях – например:
Картофени крокети,Картофени гнезда,Картофена запеканка,Картофена торта и още редица картофени изделия.Сега ще ви представя моето –
” КАРТОФЕНО РУЛО ”
от Светла Михайлова
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 кг.сварени картофи
2 яйца /сурови за спойка/
1 с.л. брашно
1 с.л. сол
1/2 връзка копър
щипка чер пипер млян
краве масло за намазване на формата
3 с.л. олио
3 с.л.галета /за поръсване/
ЗА ПЛЪНКА :
150 гр. гъби /консерва/
100 гр. грах /сварен/
150 гр. шунка
3 яйца/сварени/
2 морковчета
3 кисели краставички
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :
Картофите пасирам още,докато са топли и към тях прибавям суровите яйца,брашното и подправките.
Продуктите за плънка нарязвам на лентички и разбърквам.Намазвам форма за кекс с масло и изсипвам половината картофена смес,като правя лека вдлъбнатина по средата. Върху така полученият блат,разпределям равномерно плънката.Добавям и останалата картофена смес .Заравнявам отгоре,намазвам с олио и ръся с галетата.
Пека на 180 градуса около 30-35 минути в предварително загрята фурна.Поднасям със свежа салата.
ДА ВИ Е ВКУСНО :-))