Последни Рецепти
Последни Статии

Картофи по добруджански

Добавено в Българска кухня, Наши гости, Ястия без месо

Добави към моето меню

Картофи по добруджански
Рецепта споделена от Петя Цанкова

kartofi dobrudzhanski
Продукти
2 кг картофи
1 глава кромид лук
1 морков
1 с.л. брашно
1 с.л.червен пипер
5-6 зърна черен пипер
1 дафиновлист
1 щипка смелен черен пипер
1 щипка чубрица
Сол на вкус
50 мл олио
600 мл топла вода

Начин на приготвяне
• В тавата ,в която ще се пекат картофите се задушат нарязаните лук и морков.
• Към тях се прибавят изчистените, измити и нарязани на по-едри парчета картофи ( в случая са нарязани на четири по дължина).
• Картофите се запържват малко повече, до лека промяна на цвета, и разбира се при непрекъснато разбъркване.
• Следва брашното ( може и да го пропуснете) пържи се 1-2 мин. и то и се прибавя червения пипер.
• Разбъркват се хубаво картофите, за да се овалят в пипера и се заливат с топлата вода . Водата трябва да покрива картофите, защото сме им сложили брашно. Слага се сол на вкус,смлян черен пипер, зърната черен пипер, дафинов лист и 2-3 щипки чубрица(идеята е да се сложи малко повече чубрица отколкото по принцип се слага ).
• Тавата се оставя на котлона, докато водата заври и след това веднага се слага в предварително загрятата фурна.
• Картофите се пекат около 30-35 мин., до пълната им готовност. Наблюдавайте ги ,ако останат без вода и не са готови ,долейте им гореща вода.
И накрая ми оставя да ви пожелая “ДОБЪР АПЕТИТ ” ,защото стават едни наистина много вкусни ,сочни и топящи се в устата картофки !!!

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории