Картофи мидички
Добави към моето меню
Картофи мидички
Рецепта за вкусна и красива гарнитура от пресни картофки, които можете да поднесете и като самостоятелно ястие. Необходимо е да изберете еднакви, с по-правилна форма картофи, да ги измиете старателно, да ги разрежете и изпечете
Продукти
8 или 10 картофа
2 с.л. олио
1 щипка смелен черен пипер
1 щипка сол
100 мл вода
Рецепта за Картофи мидички
• Изберете картофите и ги измийте старателно с вода, не ги белете
• Разрежете го по дължина на две еднакви половинки
• След което направете разрези, като в единия край не разрязвате
• Подредете ги в тава намазана с олио. Поръсете със смелен черен пипер и сол на вкус. Долейте 100 мл вода
• Печете на средна фурна на 200 градуса до готовност. Ако картофите залепнат долейте съвсем малко гореща вода и върнете за минутка във фурната
Вашите картофи мидички са готови