Последни Рецепти
Последни Статии

Гъби сърнели с лук

Добавено в Аламинути, Гарнитури, Ястия без месо

Добави към моето меню

Гъби сърнели с лук
Всеки вид гъби има своите особености при приготвянето. Сърнелите са много вкусни. Има два начина да бъдат приготвени на тиган с олио или на фурна да се запекат, отново с олио

syrneli
съботно предизвикателство или късмет на гъбаря – гъби сърнели, на разходка в Люлин планина

Продукти
500 г сърнели
2 глави кромид лук
2-3 стръка зелен лук
2 стръка копър
3-4 стръка магданоз
Смелен черен пипер и сол на вкус
4-5 с.л. олио

Приготвяне
• Гъбите се измиват старателно. Пънчетата се махат, а шапките се накъсват на парчета
• В дълбок тиган уок се загрява олио и се добавят гъбите и кромид лука
• Разбърква се до готовност на гъбите
• В купа се смесват с нарязания на ситно зелен лук, магданоз и копър и се овкусяват
• Поднасят се още топли, като изстинат не са толкова вкусни

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории