Гъби сърнели с лук
Добави към моето меню
Гъби сърнели с лук
Всеки вид гъби има своите особености при приготвянето. Сърнелите са много вкусни. Има два начина да бъдат приготвени на тиган с олио или на фурна да се запекат, отново с олио
съботно предизвикателство или късмет на гъбаря – гъби сърнели, на разходка в Люлин планина
Продукти
500 г сърнели
2 глави кромид лук
2-3 стръка зелен лук
2 стръка копър
3-4 стръка магданоз
Смелен черен пипер и сол на вкус
4-5 с.л. олио
Приготвяне
• Гъбите се измиват старателно. Пънчетата се махат, а шапките се накъсват на парчета
• В дълбок тиган уок се загрява олио и се добавят гъбите и кромид лука
• Разбърква се до готовност на гъбите
• В купа се смесват с нарязания на ситно зелен лук, магданоз и копър и се овкусяват
• Поднасят се още топли, като изстинат не са толкова вкусни