Картофи с розмарин и чесън
Добави към моето меню
Картофи с розмарин и чесън
Рецепта за много вкусни и ароматни картофи
Време за приготвяне 60 мин
Порции 4
Продукти
1 кг картофи
50 мл зехтин
2 стръка розмарин (може и сух)
2 скилидки чесън
Приготвяне
• Скилидките чесън се пресоват и се смесват със зехтина в купичка. Добавя се и розмарина. Оставяме да се овкуси зехтина
• Рецептата може да се приготви с пресни картофи – тогава се измиват хубаво и се сваряват до полуготовност. Ако се приготвя с картофи, те се измиват, сваряват се и се обелват тогава
• Сварените картофи се разрязват на половинки
• Редят се в тавичка, един до друг картофите и се поливат със зехтина
• Пекат се на средна фурна на 220 градуса около 30 мин
Могат да се поднесат като гарнитура и като основно ястие със салата