Последни Рецепти
Последни Статии

Музиката и храненето

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Музиката и заведенията за бързо хранене

Учени от Университета в Корнуел, Ню Йорк, установиха, че тихата, бавна музика не е изгодна за притежателите на заведения за бързо хранене.
В рамките на експеримента в едно от заведенията за бързо хранене част от помещението украсили с картини, растения, приглушено осветление и допълнили обстановката с тиха музика.
В такава обстановка, се оказало, че гостите се хранили по-бавно и са приемали с 18% по-малко калории от клиентите, които се намирали в непроменената като интериор част от заведението.
Но изборът на посетителите на ястия от менюто на заведението не се променил.

Учените твърдят, че благодарение на приглушената светлина и тихата музика в ресторанта посетителите получават повече удоволствие от храната, съответно и от посещението на ресторанта. В този случай те стоят по-дълго, хранят се по-бавно, но предназначението на заведенията за бързо хранене съвсем не е в това.

Ако се замислим затова какво влияние оказва обстановката на начина по който се храним, дали е включен ТВ или слушаме приятна тиха музика може и да променим някои неща в натоварения си в нашия дом.

Вие какво мислите по въпроса?

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории