Картофи с портокалова глазура
Добави към моето меню
Картофи с портокалова глазура
Ако искате да видите още лесни за изпълнение от британската кухня вижте тук Британски рецепти
Продукти:
450 г картофи (пресни по възможност)
25 г краве масло
1 ч.л. захар
1 портокал
1 ч.л. нарязан джоджен.
Начин на приготвяне
• Сварете картофите за около 20 мин, от момента на завиране
• Обелете кората на портокала и я нарежете на тънки лентички
• В тиган разтопете маслото заедно с портокаловия сок и захарта.
• Подсушете добре картофите и ги добавете в маслената смес
• Разбърквайте картофите докато станат златисти
• Прехвърлете в подходящ за сервиране съд и поръсете с джоджен и портокалова кора. Поднесете ги топли.