Последни Рецепти
Последни Статии

Пресни картофки с копър и чесън

Добавено в вегетарианска кухня, Ястия без месо

Добави към моето меню

Задушени пресни картофки с копър и чесън
рецепта с пресни картофки – толкова вкусна и лесна за приготвяне

1 кг пресни картофки
3-4 стръка зелен чесън
1/2 връзка копър
2 с.л. олио (зехтин)

* Пресните картофки се сипват в голяма кутия с капак, добавя се 1 с.л. сол и вода колкото да покрие картофките. Кутията се затваря и се раздрусва хубаво. След това каротфките се измиват с четка/гъба и се остраняват само по-грубите люспички.
* По-големите картофки се нарязват на половинки, малките – не. Изсипват се в тава и се поливат с олиото/зехтина и се налива 1 ч.ч. вода.
* Пекат се на 200 градуса, като се разбъркват от време на време, докато картофките станат златисто-кафяви. Можете да включите и грил-функцията за 2 минути накрая.
* Зеленият чесън и копъра се нарязват на ситно и се посипват с тях изпечените картофки.

Има и друг вариант:
* Картофките не се пекат във фурната, а се сваряват.
* В дълбок тиган уок се загрява олиото и се изсипват сварените картофки. Добавят се нарязаните на ситно чесън и зелен лук и се разбърква.

Тази рецепта не е за пресните картофи, които в момента се предлагат в магазините, с произход примерно от Египет. Така пише на картофите, които предлагат в мола до нас. От тях можете да си приготвите класически пържени картофи, пролетни картофи по селски, картофи-броненосци, пълнени картофи … но тази рецепта е за онези малки и мънички картофки, които ги има само през пролетта.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории