Пролетна каша с гъби и зелен лук
Добави към моето меню
Пролетна каша с гъби и зелен лук
рецепта за вкусна каша с гъби, зелен лук и както каза дъщеря ми само месцето липсва, но е толкова вкусна и лесна за приготвяне
400 гр. гъби печурки
2 стръка зелен чесън
2 връзки зелен лук
500 мл доматен сок или 5 с.л. доматено пюре+500 мл вода
2 с.л. олио
2 с.л. брашно
черен пипер на вкус
магданоз за поръсване
* Гъбите се измиват. По-големите се нарязват, а по-малките – не.
* В дълбок тиган уок или тенджера се загрява олиото и се добавят гъбите.
* Гъбите се пържат почти до готовност и тогава се налива доматения сок или доматеното пюре, разбито с водата и брашното.
* Кашата къкри почти до готовност и тогава се добавят нарязаните на ситно зелен чесън и лук.
* Готовата каша се овкусява с черен пипер и се поръсва с нарязания на ситно магданоз.
Времето за приготвяне е около 30 минути.