Каша от коприва и орехи
Добави към моето меню
Идея за лека и вкусна вечеря в началото на пролетта, когато има коприва
Каша от коприва и орехи
Продукти:
500 г коприва (4 шепи или 1 торбичка набрана при разходка)
2 с.л олио
8 с.л. брашно (бяло или пълнозърнесто)
50 г орехи
2 яйца
1 щипка сол и смлян чер пипер
Начин на приготвяне:
• Копривата се изчиства и измива. Пуска се в подсолена вряща вода и се вари 4-5 минути, след което се стрива с дървена лъжица.
• В студена вода (общо 500 мл) се размива брашното и се прибавя към копривата. Кашата се вари 10 минути.
• Към готовата копривена каша се добавят счуканите орехови ядки и се полива с олио.
• Ако не постите може да се украси отгоре с кръгчета сварени яйца. Ако имате свежи подправки – магданоз, зелен лук и чесън – нарежете на ситно и добавете към кашата.