Паниран кашкавал
Добави към моето меню
Рецепта за паниран кашкавал с бирена паста
рецепта класика за бирено мезе или вкусна вечеря, гениално просто и вкусно
500 гр кашкавал
олио за пържене
2 яйца
4 с.л. брашно
1 ч.ч. бира
1/2 връзка магданоз
черен пипер на вкус
* Избира се хубав кашкавал за паниране – гауда, ементал. Ако е мек се слага предварително за 30 мин във фризер или камера на хладилник да стегне;
* Реже се на парчета, според предпочитанията, като не трябва да бъдат нито много тънки или дебели;
* От разбитите жълтъци, бирата и брашното се приготвя панировката, като към нея се прибавят и разбитите на сняг белтъци и черен пипер;
* Парчетата кашквал се потапят първо в чаша със студена вода и след това в панировката;
* Пържат се в предварително загрято олио до златисто, като се обръщат от всички страни.
Поднасят се с пържени картофи, украсени с магданоз.
Ако Ви е останала от панировката можете да панирате няколко клонки магданоз – панираният къдрав магданоз изглежда много добре на външен вид, хрупкав е и вкусен.
панираният кашквал може да се поднесе като ордьовър и като основно ястие – зависи на какви форми сме го панирали и как сме го поднесли.