Последни Рецепти
Последни Статии

Солен кекс

Добавено в Тестени ястия и прибавки, Френска кухня

Добави към моето меню

Солен кекс с маслини, шунка и сирена

30 маслини без костилки
100 гр кашкавал
100 гр шунка
100 мл зехтин (олио)
2 домата
3 яйца
щипка розмарин
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. айрян
1 пакетче бакпулвер
1 ч.л. сода за хляб
щипка черен пипер

* Брашното се пресява заедно с бакпулвера в голяма купа;
* Яйцата се разбиват като се прибавя захтина (олиото) и айряна в който е добавена содата за хляб;
* Яйчната смес се прибавя към брашното, разбърква се и се подправя на вкус с розмарин, черен пипер;
* Доматите се срязват на половинки и се отделя само месестата част, която се нарязва на малки кубчета;
* Шунката и кашкавала се нарязват на ситно, а маслините на кръгчета. Нарязаните на ситно продукти – домати, шунка, кашкавал и маслини се добавят в купата със смесената яйчна смес с брашното и се разбърква;
* Сместа се изсипва в продълговата кексова форма или форми за мъфини.
* Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 45 минути, до готовност. Проверява се с метода на суха клечка за зъби.

Може да се поднесе с айрян на закуска или като мезе за бира или бяло вино.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории