Последни Рецепти
Последни Статии

Меню за абитуриентски бал

Добавено в Други

Добави към моето меню

Меню за абитуриентски бал
Как бързо минаха годините! едно поколение време. на 24 май синът ми е абитуриент.

За да има хубаво парти има три основни фактора
– компания и хубав повод
– пийване
– хапване

За първите две всеки решава сам. Ние имаме хубав повод – бала на сина.
Пийването е решено. Стара търновска традиция, когато се роди дете се слага пиенето за важните събития с бъдеща дата – домашна ракия и1 бутилка марково уиски – едно за бала, другото за сватбата. Спазена е и бутилките са налични с етикети на пишеща машина.

Колко бързо минава времето … спомням си какво приготвяхме за моя бал – опашката за домати, за мезетета, как приготвяхме торта Пламък – търновски специлитет с крем с карамелизирана захар, агнеси, много подноси със сладки, отрупаната маса след това. Гостите, подаръците.
Днес е мой ред.
И на много други майки да изпратят детото си с тържество у дома или с резервация за любимото заведение, където ще се съберат родата – баби, дядовци, лели, чичовци, братовчеди, семейни приятели.
Затова споделям рецептите между които се колебая, начина на приготвяне, необходимите продукти, списъка с продуктите … за да можем да превърнем партито преди бала в едно приятно изкарване за гостите, роднините и нас самите.

Затова Ви предлагам рецепти, които и аз самата ще приготвя, рецепти, които могат да се приготвят предварително и да могат да се похапват на крак (шведска маса) с пръсти – такива са различните малки кюфтенца, панирани хапки, соленки, сандвичите, солени кексове, наредени тънки мезета, мъфини, тарталети, торта.

Масата трябва да бъде украсена добре със салфетки, цветя, свещи.
Трябва да има хубава музика, празнично настроение и спокойствие.
Това е вечерта на нашето порастнало дете!

Байганетки, панирани сиренца
Панирани кашкавалчета
Соленки от бутер тесто
Салата с картофи и ролца от раци
Сини сливи с бекон
Палачинка с плънка от пилешко
Кaнелони от палачинки
Кордон бльо

Костюм – наличен, каза той, с този който бях в Копенхаген на “Млади таланти” с датския престолонаследник и нобеловите лауреати, костюма с който получи наградите си последните няколко пъти – семпъл черен костюм и само нова риза.

Организацията в училище е добра- матури и след матурите на бал. Шератон. И къде посрещат в София утрото?
Класът на сина ми ще го посрещне на нашата вила, на Бистрица – там зазоряването и хлада на майската утрин се усеща така добре – красота!

Остават гостите, да подготвя менюто за гостите у дома.
Това ще бъде съвсем официален и труден обед, защото ще се съберат бабите от всички страни за да го изпратят на прага на неговата самостоятелност. Другото, което ми остава е да почистя дома, като за инспекция от свекърва.

И така какво ще бъде приготвено у дома за бала още не е ясно, остават ми тези последни дни за да посрещаме родата.

Костюм – наличен, каза той, с този който бях в Копенхаген на “Млади таланти” с датския престолонаследник и нобеловите лауреати, костюма с който получи наградите си последните няколко пъти – семпъл черен костюм и само нова риза.

Организацията в училище е добра- матури и след матурите на бал. Шератон. И къде посрещат в София утрото?
Класът на сина ми ще го посрещне на нашата вила, на Бистрица – там зазоряването и хлада на майската утрин се усеща така добре – красота!

Остават гостите, да подготвя менюто за гостите у дома.
Това ще бъде съвсем официален и труден обед, защото ще се съберат бабите от всички страни за да го изпратят на прага на неговата самостоятелност. Другото, което ми остава е да почистя дома, като за инспекция от свекърва.

И така какво ще бъде приготвено у дома за бала още не е ясно, остават ми тези последни дни за да посрещаме родата.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории