Последни Рецепти
Последни Статии

Калций за по-дълъг живот

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Калций за по-дълъг живот
Допълнителният прием на препарати, които съдържат калций може да удължи живота, твърдят учени от Канада.
Продукти богати на калций

Резултати от тестове показват, че употребата на калций намалява риск от преждевременна смъртност с 22%, такава зависимост при мъжете – не е забелязана. Оказва се, че жени, които приемат препарати, които съдържат калций живеят по-дълго в сравнение с тези жени, които не приемат. Като този положителен ефект се съхранява в продължение на 10 години.

calcium food pix

Известно е, че много жени, независимо от предписанията на лекуващия лекар, не приемат препарати с калций заради риска за развиване на сърдечно съдови заболявания, което може да се наблюдава при предозиране на калций.
Но учените от Канада ни уверяват, че недостатъчния прием на този микроелемент може да доведе до сериозни последствия. Дейвид Голтцман (David Goltzman) от Университета McGill в Монреал пояснява:
„Нашето изследване позволи да установим, че всекидневния прием на препарати с калций намалява нивото на смъртност сред жените, почти с четвърт. Ползата е очевидна в случай, че жената приема 1000 мг на ден, независимо от това дали препаратът съдържа витамин D или не“

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории