Катино мезе
Добави към моето меню
Катино мезе
Вкусна рецепта от националната ни рецепта как да приготвим свинско месо с гъби и лук. Поднася се основно през зимата с чаша червено вино.
Продукти
500 г свинско месо
200 г гъби печурки
50 мл олио
1 глава кромид лук, 60 г
Сок от половин лимон
Начин на приготвяне:
• Месото се нарязва на малки хапки
• Задушава се в олио с малко вода до омекване
• Добавят се гъбите и лука нарязани на филийки. Долива се още малко вода и ястието се готви до готовност на месото.
• Поръсва се със сол, смлян черен пипер, лимонов сок и се поднася.
Може да се добави праз нарязан на кръгчета, печени чушки, да се овкуси с апетитка. При готвенето към края може да се добави и червено вино.
Традиционно Катино мезе се поднася в гювече