Последни Рецепти
Последни Статии

Диетата на Катрин Деньов

Добавено в Други

Добави към моето меню

Катрин Деньов отслабва в леглото
Дивата на френското кино три дни лежи и пречиства организма си с мляко и мед

Катрин Деньов никога не крие годините си поради единствена причина – просто изглежда божествено. Рецептата на кинодивата е стара колкото света – положителни емоции, флиртове, любов с по-млад партньор, пречистване на организма. Прочутата дама почти винаги успява да завоалира личния си живот и почти никога не говори за мъжа до себе си. Но затова пък с удоволствие споделя няколко от малките си тайни, благодарение на които никой не може да й даде действителната възраст.
Диетата на мадам Жюстен задължително влиза в графика на Деньов преди старта на всеки следващ филм. Всяка сутрин, още докато е в леглото, тя изпива до половин литър вода. Малко по-късно “закусва” с чаша горещо мляко, подсладена с голяма лъжица мед. 15 минути по-късно изяжда един портокал или грейпфрут. До 12 часа изпива още 1,5 вода. На обяд хапва 200 грама варена нетлъста риба, бяло пилешко месо или 150 грама червено нетлъсто варено месо, гарнирано с 300 г зеленчуци без сол и мазнина. Към 15 часа актрисата пие чаша айрян. Преди последното ядене за деня посяга към своеобразен коктейл – сок от един лимон и чаена лъжичка мед се разбъркват в 200 мл вода. Вечерята на Деньов е от зеленчуков бульон. Той се приготвя по следния начин – килограм праз лук, 500 грама моркови и домати се варят в продължение на 20 минути в литър и половина вода. Подправя се със символично количество кимион и се прецежда. Изпиват се не повече от три чаши. За десерт – варени зеленчуци. Преди сън отново чаша айрян с една чаена лъжичка мед.
Режимът е доста драстичен за дамите, които не са свикнали на ограничения в храната. Затова Катрин Деньов препоръчва на мераклийките за тънка талия – през първите три дни се отдайте на заслужена ваканция. “Останете с книга в леглото до ранния следобед. Така няма да се изнервяте от все по-напиращия глад. Нито пък ще излеете нетърпението и гнева си върху близките ви, които си хапват, без да мислят за обиколката на ханша си”, анализира звездата от велики филми от ранга на “Дневна красавица”.

Не гладувайте! Клетките отмъщават
Ако искате да свалите килограми, сервирайте си в малки чинии

Празниците наближават. Съберете емоции, енергия и решителност, за да овладеете в аванс навика да опитвате от всички деликатеси по партитата. А ако искате да свалите килограми заради новия тоалет, с който ще смаете света на фирмения купон, трябва отсега да обмислите стратегията си. Запомнете – никакво гладуване. Защото клетките отмъщават със страшна сила. Изгладнелият организъм складира във вид на тлъстини абсолютно всичко, което му се предложи след принудителната диета. Освен това тялото не обича да бъде тормозено – никой не може да остане на постоянна диета.
Има много правила за разумно вталяване – предлагаме няколко от основните. Научете се да правите разлика между истинския глад и нервното желание да сдъвчите нещо. След като сутринта отворите очи, полезно е първата ви мисъл да бъде за бутилката с минерална вода до леглото. До края на деня опитвайте да туширате настървеността към храната с топли напитки. Студеният чай обаче изгаря повече калории, тъй като провокира възстановяването на енергийния баланс. Сервирайте си в малки чинии, дори в десертни. Дъвчете всяка хапка продължително и старателно. Храносмилането се улеснява, а и по-бързо се създава усещането, че сте се заситили.
Не смесвайте – особено животински протеини (месо, риба, яйца) с продукти, богати на нишесте. Организмът усвоява първо протеините и превръща в тлъстини бавните захари. Не забравяйте – месото и картофите само със зеленчуци.
Останете 8 дни без сол. Особено по време на месечен цикъл. Това е единственият начин да се спасите от подпухване – в лицето, корема и глезените. В тези дни не пийте много вода след 18 часа.
Закусете в 16 часа – с парченце черен хляб и парче шоколад или с две ябълки (в много краен случай може и с кисело мляко с мюсли). Така ще се спасите от мераците за истерично кулинарстване към 18 часа, породени от всекидневния стрес и досада от традиционното обкръжение.
Ако след работа сте на вечеря, откажете соса към основното ястие. Въобще не поглеждайте към сирената – за тяхното изгаряне са задължителни поне четири часа. Можете да си ги позволите само ако след полунощ сте на дискотека. Ако много се изнервите за нещо сладко, по-добре изяжте един сладолед преди лягане.
Спете на хладно – така изгаряте повече калории. Ако постигнете съвършенството да потънете в царството на Морфей при стайна температура от 16 градуса, се вталявате, докато сънувате.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории