Последни Рецепти
Последни Статии

За Коледната украса у дома

Добавено в Празници

Добави към моето меню

Да поканиш цялата фамилия или всички добри приятели у дома на един от най-светлите празници Коледа е удоволствие, но и предизвикателство за добрия вкус. Ако имате желание и сръчни ръце, няма да е трудно да превърнете дома си в истинско светилище на празника.
Когато елхата е нагласена, когато сме извадили коледните покривки и свещите, когато у дома вече звучат коледните мелодии какво можем още да направим сами за празничното настроение в нашия дом в очакване на светлия миг

koleda venec 2011

* Декември е месецът, в който можете още от първите дни да закачите декоративни чорапи до камината.
А ако нямате камина, на друго подходящо място, оже да ги акачите на вратата. Важното е да създадете настроение с очакването на подаръците – независимо дали с ръчно сътворен чифт или пък изработен от дърво. Или това е картинката нарисувана от вашето дете.

* Много свежо настроение ще внесе ароматният венец.
За него имате нужда от горски мъх, 35 см жица, извита във формата на венец, евкалиптови клонки, корда, кристални мъниста, пайети, панделка, цветни ленти. Първо обвийте мъха около навитата телена жица, закрепете с конец, ако е необходимо. Върху мъха поставете отрязаните с подходяща дължина борови клонки (или каквато зеленина ви харесва). Нанижете по пет мъниста на една корда, хванете двата края, за да наподобят цвете, и ги застопорете посредством голяма пайета. Поставете получените цветя на няколко места, като завържете двата края на кордата. Закрепете завързаната панделка над венеца и нанижете няколко кристални “капки” в края на цветните ленти, които поставите под венеца.

* Добавете светлина върху етажерките
За да постигнете този ефект, имате нужда от няколко стъклени бурканчета и дантелени ленти, които се продават на метър. Дантелата прикрепете с тиксо с двойнозалепващи страни. Разположете бурканчетата на етажерките, както ви подсказва естетическият усет, но не забравяйте и декоративната поставка, за да предпазите повърхността на рафтовете от обгаряне.

* Вечерята със стил е нещо много важно и украсата на масата може да направи всяко ястие естетическо преживяване.
Към традиционно преобладаващото златно за декорация на празничната маса, като добавите и “капка” медено, бронзово и кехлибар. Подберете чаши в кехлибарен оттенък, чиниите трябва да са в изчистени форми и задължително в бяло и медено.

* Не оставяйте блестящите топки само на елхата – и на трапезата те внасят много празничност.
Като финален акорд декорирайте кърпите с пръстен в бронзово. А бръшлянът и свещите са прост и не скъп начин да подсилите празничното настроение за семейната вечеря. Основното правило за добрия стил е да следвате хармонията на цветовете.

* Направете си оригинална фруктиера за масата – Празнично дърво от плодове
Това дръвче се нарича в оригинал “Apple Cone” и идва от Америка.
То представлява пресечен конус от масивно дърво, по който са забити пирони, върху които се набожда коледната декорация: клончета от калина, орехи, ябълки или други подходящи плодове, сушени плодове, листа, чимшир елхови клонки и какво ли не още – всичко каквото ви хрумне! Въпрос на желание – плодова икебана.

* Направете си Сладък коледен венец
Направете оригинален венец за предстоящите коледни празници от любимите си коледни меденки. Тестото се разстила на дебела 1/2 пръст кора. Изрязват се формички на човечета или мечета (според това какви формички имате). Човечетата се подреждат в кръг, върху намазнена тава, като се застъпват и притискат леко с мокри пръсти краката и ръчичките, за да се оформи венецът, той се поръсва с кристална захар и охлажда за около 30 минути.
Венецът се пече в намазнена тава, на 180 – 200 градуса, докато покафенее. След като се опече, венецът се охлажда. Между отделните елементи се прекарва цветна лента и венецът се окачва на хладно и проветриво място – на прозорец или на врата. Можете да му се радвате около 1- 2 седмици.

koleda sveshti apple

* Направете си оригинален ароматизатор или свещник от кората на портокал или грейпфурт
Разделете плода на две половинки и внимателно извадете вътрешността му.
Внимателно с ножче изрежете кръгчета, отвори. Вътре поставете чаена свещ и 1-2 гвоздейчета карамфил, ако имате. Светлината леко ще се разсейва през дупките. А топлината ще разнася аромата.

съвети на експертите от сп. House Beautiful

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории