Кавърма кебап
Добави към моето меню
Кавърма кебап
рецепта на Диана Славова
Необходими продукти
свинско месо – 500 г крехко (може и телешко или агнешко)
праз – 4-5 стръка
целина – 1 резен
чушки – 3-4 червени сушени или пресни пиперки
доматено пюре – 50 мл
вино – 50 мл червено
мазнина – растителна
чубрица
сол
черен пипер
магданоз
Приготвяне
Месото нарязваме на дребни късчета. Запържваме ги в сгорещената мазнина, докато се изпари отделилата се от тях течност.
Добавяме нарязания праз и накълцаната целина. Разбъркваме и добавяме нарязаните сушени или пресни пиперки. Разбъркваме отново и подправяме. Добавяме доматеното пюре и заливаме с виното. Захлупваме с капак и оставяме да се задушава на тих огън. Ястието се вари до пълно омекване на месото, докато остане на мазнина. Сервираме с ориз или картофи, поръсено със свеж магданоз.