Пълнени гъби, летен вариант
Добави към моето меню
Пълнени гъби, летен вариант
Пълнените гъби и запечени на фурна са едно леко, диетично ястие
Продукти
12 големи гъби печурки
1 тиквичка
1 чушка или ½ зелена и ½ червена
1 малък патладжан
1 морков, малък
50 мл олио
2-3 скилидки чесън
50 г кашкавал
Няколко листа босилек
1 щипка смелен черен пипер
Рецепта за пълнени гъби
• Патладжана, малък или около 200 г парче, се нарязва на ситно и се залива със студена вода за 30 мин
• На гъбите им се махат пънчетата и се подреждат в тава. Слагат се във фурната и се пекат за около 15 мин и се изваждат
• През това време се приготвя плънката от нарязания на ситно патладжан, тиквичката, настърган морков и чушката
• В тиган се загрява олио и зеленчуците се готвят до златисто. Добавят се нарязаните скилидки чесън и босилек
• Гъбите се пълнят с плънката и се пекат на 200 градуса, като отгоре се слага и тънко нарязан кашкавал