Кавърма по воденичарски
Добави към моето меню
Кавърма по воденичарски със свински ребърца
Рецепта споделена от Валентина Кисьова
Продукти:
750 г свинско месо – гърди, ребра, може и само порции месо без кокал
4-5 глави кромид лук
500 телешки (или свински) дроб
200 г гъби
1 ч.ч. вино, червено
5 лютиви пиперки
1 ч.л. чубрица
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
• Месото се нарязва се на парченца и се изпържва леко в мазнина /олио/.
• Към него се прибавя нарязания на филийки лук, а след омекването му се слагат нарязания на кубчета черен дроб, нарязаните на ивички гъби, лютивите пиперки, черният пипер, чубрицата, виното, малко топла вода и сол на вкус.
• Сместа се разбърква добре и се разпределя в пръстени гювечета или в голям глинен съд.
• Ястието се пече във фурната до готовност.
• Накрая се чуква по едно яйце на човек и се допича.
• При сервиране- лимон и магданоз. Като гарнитура – може да се поднесе със сварен ориз.