Кекс с маслини и зелен лук
Добави към моето меню
Кекс с маслини и зелен лук
След като направихме Маслинов пай по оригинална гръцка рецепта, спазвайки я точно и до портокаловия сок, но с най-черното пълнзърнесто брашно – се получи нещо различно, вкусно, което не стигна до снимки, ще се прави отново. На другия ден, като продължение на идеята за маслините за закуска направих този
Солен кекс с маслини, зелен лук и сирене
Който е адаптиран към продуктите у нас и децата одобриха
Продукти
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
50 мл вода
50 мл зехтин
1 ч.л. сода за хляб
2 ч.ч. брашно
2/3 ч.ч. маслини, зелени и черни, нарязани
50 г сирене
50 г кашкавал
3 стръка зелен лук
Начин на приготвяне
• Яйцата се разбиват с вилица в голяма купа
• Добавя се зехтина, киселото мляко в което е добавена содата за хляб за да шупне, брашното разбърква се
• Добавя се и зелени лук нарязан на ситно, маслините, сирене и кашкавал
• Сместа се изсипва във форма за кекс, поръсва се с маково сме или сусам
• Пече се на средна фурна, на 190 градуса, около 40 мин, пробва се с клечка за зъби да излиза суха
• Поднася се с кисело мляко