Песто от коприва
Добави към моето меню
Песто от коприва
Рецепта споделена от Tatjana Donika
Рецепта, която може да стане хит и една от онези гениално простите, които да се чудиш как не си се сетил да направиш още
Ето какво споделя авторката. Искам да споделя с вас една забележителна сезонна рецепта – песто от коприва. Вече няколко години през пролетта го приготвям.
Продукти
250 г коприва
2-3 скилидки чесън, може и зелен чесън
50 мл зехтин
50 г ядки – кедрови или бадеми
50 г пармезан
Начин на приготвяне
• Вземат се млади листа от коприва, връхчета, заливат се с гореща вода, а след това веднага се потапят в ледена вода (студена, в която може да добавите и кубчета лед), за да се запази зеления цвят
• След това се пасира в блендер като се добавят скилидки чесън, може и 2-3 стръка зелен чесън и зехтин
• Добавят се ядки и пармезан
• Сервира се с филийки препечен хляб
Изненадайте приятно с тази зелена рецепта. Вкусно и здравословно