Кекса на Мима
Добави към моето меню
Кекса на Мима
Опитайте да приготвите кекса на Мима Димитрова
Продукти
4 яйца
2 ч.ч. зхар
5 с.л. олио
настъргана кора на 1 лимон
1/3 от сока на лимона
1 ванилия
1 ч.ч. топла вода
2 и 1/2 ч. ч. брашно
1 с.л. какао
1 бакпулвер (10 г)
орехи, локум по желание
Начин на приготвяне
• Разбийте всички продукти в тяхната последователност.
• Когато сместа е готова,отделете част (около 1/5) от нея и добавете 1 с.л. какао и разбъркайте
• Изсипете бялата смес във форма за печене на кекс
• Сместа с какао се добавя от горе, като сипвате лъжица по лъжица и описвате фигури
• Кексът се пече на средна фурна на 180 градуса.
• Готовият кекс оставете да постои във фурната около 1/2 час. След тогава го обърнете и поръсете с пудра захар.