Кете
Добави към моето меню
Турски питки “Кете” – много пухкави и вкусни
Рецепта споделен аот Ерджанур Али
Продукти:
500 мл прясно мляко
1 пакетче жива мая (42 г)
1 ч.ч олио
1 с.л. сол
1 с.л. захар
1 кг брашно
2 яйца, жълтъците са за намазване
250 г краве масло за намазване
2 с.л. чорек за поръсване
Начин на приготвяне:
• Маята се слага да шупне. След което се замесва тесто от продуктите без кравето масло. Оставя се да втаса до удвояване на обема.
• Разделя се на 4 топки
• Всяка топка се разточва колкото се може по-тънко и се намазва с част от разтопеното масло
• Разточва се следващата топка тесто колкото се може по-тънко и се налага върху първата кора. Така се постъпва с 4-те топки тесто
• След това се навива на руло и се реже на филии дебели около 2 см
• Нареждат се в тава покрита с хартия за печене с „къдричките“ нагоре и се намазват с разбит жълтък.
• Кифлите кете се пекат на средна фурна на 200 градуса.