Последни Рецепти
Последни Статии

Кифличките на Карлсон

Добавено в Наши гости, Тестени ястия и прибавки

Добави към моето меню

Канелени кифлички на Карлсон
Рецепта за много пухени, ароматни и вкусни кифлички

Продукти за 12 кифлички
За тестото:
1/4 чаша масло (60 г)
1 ч.ч. прясно мляко
½ кубче мая (20 г)
¼ ч.ч. захар
3 ч.ч. брашно, добавете до меко еластично тесто

За плънката:
3 с.л. масло
3 с.л. захар
1 ч.л. канела на прах

Начин на приготвяне
• Разтопете кравето масло. Към разтопеното масло се добавя половината прясното мляко
• Маята се слага да шупне с другата половина прясно мляко затоплено, 1 ч.л. захар и 2-3 с.л. брашно
• В купа се смесва пресятото брашно, млякото с краве масло и шупналата мая. Замесва се меко еластично тесто. Добавете брашно до меко еластично тесто
• Тестото се оставя да втаса до удвояване на обема
• Плънката се приготвя като се смесят масло, захар и канела
• Тестото се разточва. Нанася се равномерно плънката. Навива се на руло
• Рулото се реже на кръгчета дебели по ваша преценка, и се подреждат в тава
• Оставят се да втасат около 30 мин в тавата
• Може да се поръсят с кристална захар, по желание
• Пекат се на средна фурна на 200 градуса до готовност
• Вариант е при поднасянето да се поръсят с пудра захар

kifli karlson
Снимка Maria Panicharova

Кифличките на Карлсон са точно тези шведски канелени охлювчета, които могат да се срещнат като kanelbulle или kanelbullar, swedish cinnamon rolls, шведски канелени охлювчета. В оригиналната рецепта се добавя и 1 ч.л. смлян кардамон (ако имате, по желание е)
Потърсихме автентична снимка от блога table.io/kanelbullar-swedish-cinnamon-rolls/
Kanelbullar

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории