Последни Рецепти
Последни Статии

Кифлички

Добавено в Българска кухня, рецепти за деца, Хляб, питки

Добави към моето меню

Кифлички със сирене и разни други плънки

Кифлички, домашни кифлички, топли, ухаещи, сега извадени от фурната … Могат да развалят всяка диета. Нещо с което можеш да кажеш благодаря. Да почерпиш колеги. Да споделиш с приятели.

kiflichki

400 мл хладко мляко
около 1 кг бяло брашно
2 яйца
1/2 пакетче мая
1 ч.л. захар
2-3 с.л. олио

2 с.л. краве масло
1 яйце
2 с.л. сусам
1 с.л. мак

за плънката
яйце и сирене
кашкавал и шунка
маслини, кашкавал, шунка

* В купа се смесват хладкото мляко, маята, 1 ч.л. захар и 3 с.л. брашно. Оставят се 15 мин за да шупне маята.
* В голяма купа се пресява брашното и се добавя шупналта мая и едното яйце.
* Замесва се меко тесто, което се оставя в купата загънато с домакинско фолио за 30 мин.
* След като тестото е втасало се разделя на 3 части, всяка от които се разточва леко. На първата се нанася половината от чистото масло и отгоре се слага втората питка. Намазва се с останалото масло и се слага третата питка.
* Разточва се на кръг с дебелина 0,5 см и се реже като торта, на 16 равни триъгълни парчета
* В широката част на всеки от тестените триъгълници се слага част от плънката, разпределя се по равно между всички кифлички. И се завиват на рулца.
* Кифличките се подреждат в леко подмазана с олио тава. Намазват се с разбития желтък с 2 с.л. олио. Поръсват се с мак и сусам.
* Кифличките се оставят да втасат около 1 час, или до удвояване на обема и се пекат на 180 градуса до готовност, докато станат златисти.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

4 Comments

  1. 1
    deskameska // November 28th, 2010 at 4:42 pm

    А сол?

  2. 2
    Administrator // November 29th, 2010 at 11:50 am

    няма :)
    Ако искаш добави щипка сол