Кифли с локум
Добави към моето меню
Кифлички с локум
Рецепта споделена от VqRa Ivanova Yotova
Продукти
500 г брашно
½ кубче мая (20 г),
1 ч.л. захар
5-6 с.л. олио
1 ч.ч. хладка вода
2 яйца
1 кутия локум
2 с.л.захар за поръсване
Начин на приготвяне
• Маята се натрошава в купичка и се добавят 1 с.л.захар и 1 с.л.брашно.Залива се с малко хладка вода и се разбърква. Оставя се да бухне, около 10 мин.
• Брашното се пресява и се прави кладенче, изсипват се всички продукти (яйцето разбито и белтъка на другото, жълтъкът се оставя за намазване).
• Замесва се тесто – меко,като отначало се разбърква с лъжица, а след това се добавя постепенно и останалото брашно и се замесва.
• Оставя се да втаса, около час.
• Разделя се на 3 топки и се разточва на кръг.
• Режат се триъгълници. В основата им се слага парче локум, предварително нарязан на 4 парчета. Завива се кифличка.
• Оставят се да втасват,около час.
• Намзват се отгоре с разбития с 1 с.л.вода жълтък и поръсват със захар.
• Пекат се на 180 градуса, около 15 мин.