Киш с картофи
Добави към моето меню
Киш с картофи
Рецепта споделена от Мима Димитрова
Киш, солена торта, рецепта, която идва от френската кухня, в много варианти, с различни продукти според сезона и вашия вкус – вкусно и красиво
Продукти
1 пакет бутер тесто
4 яйца
200 мл готварска сметана.
50 г кашкавал
3 средни картофа
3 главички пресен зелен лук (през зимата- 1 стрък праз)
шунка-150 г
пушено месо,или бекон,или пилешко…-150 г
250 г гъби – сурови
Начин на приготвяне
• Сварете картофите. Обелете и нарежете на малки кубчета
• Нарежете и останалите продукти на ситно.
• В тенджера сложете 2 сл. зехтин и задушете зеления лук, след което добавете останалите продукти. Овкусете със сол на вкус и чер пипер и поръсете с нарязан на ситно магданоз. Оставете сместа да изстине.
• В тава с диаметър 25 см, се прави слага бутер тестото и се оформя борд
• Сместа се изсипва върху тестото и се разпределя равномерно
• Разбийте 4 яйца, прибавете сметаната и настъргания кашкавал. Изсипете сместа върху плънката.
• Пече се в гореща фурна на 200 градуса около 40 мин.
Да ви е сладко!
Какво е киш и как да го приготвиме?