Оризова торта
Добави към моето меню
Оризова торта
Рецепта споделена от Мима Димитрова
Продукти
100 г ориз
7 яйца
250 г захар
500 мл прясно мляко
2 ванилии
кората на един лимон и един портокал
масло за подмазване
50 г галета или грис
Начин на приготвяне:
• В тенджера със завряла вода,се слага ориза. Оризът ври около 10 мин след което се прецежда
• Разбиват се яйцата със захарта, прибавя се затопленото мляеко и останалите продукти.
• В тавичка с диаметър 20 см. се слага хартия за печене и се изсипва ориза.Оформя се като блат с лъжица.
• Върху ориза се изсипва яйчената смес.
• Пече се на средна фурна на 140 градуса, около 1 и 1/2 часа
• Желателно е оризовата торта да престои 24 часа в хладилника, след което се поднася украсена с плодове