Последни Рецепти
Последни Статии

Оризова торта

Добавено в Десерти, Наши гости

Добави към моето меню

Оризова торта
Рецепта споделена от Мима Димитрова

orizova torta

Продукти
100 г ориз
7 яйца
250 г захар
500 мл прясно мляко
2 ванилии
кората на един лимон и един портокал
масло за подмазване
50 г галета или грис

Начин на приготвяне:
• В тенджера със завряла вода,се слага ориза. Оризът ври около 10 мин след което се прецежда
• Разбиват се яйцата със захарта, прибавя се затопленото мляеко и останалите продукти.
• В тавичка с диаметър 20 см. се слага хартия за печене и се изсипва ориза.Оформя се като блат с лъжица.
• Върху ориза се изсипва яйчената смес.
• Пече се на средна фурна на 140 градуса, около 1 и 1/2 часа
• Желателно е оризовата торта да престои 24 часа в хладилника, след което се поднася украсена с плодове

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории