Гъби Кладница с праз по селски
Добави към моето меню
Гъби Кладница с праз по селски
рецепта с гъби и праз, в традициите на бългасрката национална кухня – лесно, бързо и много вкусно постно ястие
500 гр гъби кладница
1-2 стръка праз
1 морков
1 с.л. олио
1 скилидка чесън
смлян черен пипер и сол на вкус
* Гъбите се измиват, част от пънчетата, ако е втвърдена се изрязва, а гъбите се нарязват на ивички;
* В тенджера се загрява 1 .л. олио и се добавят гъбите. На среден огън се разбърква, докато се изпари водата;
* Добавя се праза, нарязан на ситно, настъргания морков и скилидката чесън, като се разбърква праза се задушава, след което се налива 100 мл вода;
* Ястието се оставя да къкри под капак докато се изпари водата;
* Овкусява се с черен пипер и сол на вкус. Сервира се с топла питка.