Гъби кладница с масло
Добави към моето меню
Есента, късната есен е времето на гъби кладница. В магазина може да се купят през цялата година култивирани. Вкусни са. Може да се добавят в почти всяка рецепта, която се приготвя с гъби печурки. Но ако имате повече гъби кладница или сте купили опаковка от магазина може да приготвите вкусна гарнитура, а защо не и като основно ястие
Гъби кладница с масло
Продукти
½ кг гъби кладница
2 с.л. олио или масло
Чесън на прах, на вуск
Смелен черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
• Гъбите се измиват. Дебелата част от основата се изрязва, защото е жилава и след термична обработка. След което по-едрите гъби се нарязват
• Гъбите се овкусяват със сол, смлян черен пипер и чесън на прах (може да използвате и пресовани 2-3 скилидки)
• Пекат се в загрят тиган с маслото, като се разбъркват, до готовност, около 15 мин. може да се запекат и на фурна