Клафути с кайсии
Добави към моето меню
Клафути с кайсии
от френската кухня, палачинково тесто, кайсии и във фурната
Продукти
500 г кайсии
(може да се приготви и с компот от кайсии)
2 яйца
100 г захар
250 мл прясно мляко
200 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
1 с.л. краве масло
Приготвяне
* Яйцата се разбиват със захарта
* Добавя се брашното пресято с бакпулвера, прясното мляко и ванилията – получава се по-гъсто палачинково тесто
* В тавичка намазана с маслото се подреждат кайсиите (на половинки нарязани) и се заливат със сместа
* Пече се на средна фурна на 180 градуса до готовност (метод на сухата клечка)
* Може да се поднесе със сметана, топка сладолед или поръсен с пудра захар или само нарязан на парченца
В случая имах отворен компот от кайсии и няколко кайсии – затова на дъното на тавичката подредих отцедения плод от компота и отгоре кайсиите, нарязани на парченца. Вкусно