Последни Рецепти
Последни Статии

Клеопатра

Добавено в Други

Добави към моето меню

Клеопатра управлява Египет 22 години, първо заедно със своя съпруг, а след това като самостоятелна царица до завоюването на страната от римляните.
Официалната титла на Клеопатра Теа Филопатор означава “богинята, която обича баща си”
Тя е легендарна личност. Красотата й е емблематична, макар и не красота по каноните и е вдъхнила не един художник, склуптор и режисьор да пресъздаде образа и живота й.

Клеопатра 2.11.69 г пр.н.е. – 12.08.30г сл.н.е.

Богините живеят във всяка жена

Малко научни факти, затова че днес във всяка жена има частица от Клеопатра.
Има една легенда, че ако носът на Клеопатра е бил малко по-различен световната история щеше да бъде друга … такава е
силата на женската Красота

Известният египтолог Захи Хавас през май 2008 открива близо до Александрия мястото, където са погребани Клеопатра и нейният любим, римският военачалник Марк Антоний. В края на годината той възнамерява да започне разкопките.

Марк Антоний и Клеопатра са сложили край на живота си през 30 г. пр.н.е – пълководецът използвал своя меч, а царицата била ухапана според легендата от змия. След смъртта тя вероятно е балсамирана, но нейната мумия не е намерена до днес.

Въпреки това славата на Клеопатра се е съхранила през хилядолетията, а легендите за нейната красота и власт са отразени в безброй филми и театрални пиеси. На въпроса дали след смъртта на човек, дори когато трупът му вече е изчезнал, от него остава все пак някаква материя, могат да отговорят химиците. А според някои от тях, нашите атоми остават и след смъртта ни, като се смесват с други атоми, съществували преди нас.

Известно е, че водородът съставлява около 10% от средното човешко телесно тегло. В случая с Клеопатра изчисленията за водорода например биха изглеждали по следния начин: Ако изхождаме от това, че Клеопатра е тежала около 50 кг, 5000 г от нея са били водород. 1г водород отговаря приблизително на 1 мол водородни атоми. (В практиката често се използва като мярна единица за количеството вещество молът. В един мол (mol) от дадено вещество се съдържа фиксиран брой атоми, равен на числото на Авогадро.) Така 1мол водород съдържа 6 пъти по 1023 водородни атоми. Получава се число с 23 нули! Ако се умножи с количеството водород в тялото на Клеопатра, ще се получат повече от 1026 водородни атоми от Клеопатра, които са „в обращение” до днес по света. Напълно достатъчно, за да може всеки от нас да е получил нещичко от прочутата египетска царица.

kleopatra

Dana International – Diva (Eurovisions Song Contest Winner 1998)

There is a woman who is bigger than life
She has sense nobody else has
There are magics and there are though days
And a stage which is all hers
For the angels Diva is an empire
On the stage Diva is a histery
She ias all a love song

CHORUS
Diva, we shall shout in joy
Diva Victoria
Aprodita
Viva for Diva
Viva Victoria
Cleopatra

There are women, tears of life
They will carry out a prayer with no words
For the angels Diva is an empire
On the stage Diva is a histery
She is all a love song

CHORUS 2X
Diva, we shall shout in joy
Diva Victoria
Aprodita
Viva for Diva
Viva Victoria
Cleopatra

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории