Последни Рецепти
Последни Статии

Книга за здравословно хранене при бременост

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Вече има книжка за здравословно хранене при бременност

Първата книжка за здравословно хранене преди и по време на бременност ще бъде безплатна за пациентите. Тя ще се разпространява от Фондация “Искам бебе” и Сдружение “Зачатие”.
Книжката съдържа съвети за здравословно хранене и рецепти.

kniga_hranene_dnk
Доктор Милена Георгиева, главен асистент в лабораторията по молекулярна генетика към БАН, обясни кое е основното, което трябва да знае бъдещата майка за правилното хранене.
Всяко едно нейно действие влияе върху плода, който тя носи. Това влияние се предава поколение напред. Това влияние може да повлияе дори поколението на плода, който ще се формира като организъм в бъдеще. Това е много революционна наука в момента, в която са насочени усилията на много хора в целия свят. Всъщност всяко едно наше действие се отразява върху нашите бъдещи поколения и независимо дали те пушат, дали живеят във вредна среда, ако ние сме живели в такава среда, това се отразява на тях. Променя се начина, по който техният геном ще функционира.

Книжката – ръководство за здравословното хранене преди и по време на бременност – “Може ли храненето да промени ДНК на вашето бебе?”. Автор на практическото ръководство е Йохана Волф, ембриолог в Kinderwunschzentrum, Виена, основан от проф. Хайнц Щромер, водещ европейски специалист по репродуктивна медицина. .
Един от акцентите в книжката е и темата за епигенетиката или как храненето оставя своя отпечатък върху ДНК.
Основната теза е, че „Здравословната диета на родителите, техният природосъобразен начин на живот, добрите навици и житейски практики определят безпроблемното забременяване, износването и раждането на здрави деца!”

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории