Последни Рецепти
Последни Статии

Книга за теб!

Добавено в Uncategorized

Добави към моето меню

Книга за теб!
В най-красивия месец май между празника на Солунксите братя 11 май и 24 май, денят на българската култура, просвета и славянската писменост какво по-хубаво от това да подарим книга на хората край нас, на нас самите.

Казват, че книгата намира човека, не човекът – книгата.
А можеби това е взаимен процес – в правилния момент, на правилното място … понякога е необходим и поне един правилен човек за да открием нашата книга.
Прочетен разказ, строфа или дума, пост в блог или съобщение в twitter понякога могат да ни дадат нови идеи, могат да ни посочат решението на проблем, могат да ни помогнат за осъзнаването на истината, могат да ни помогнат да разберем по-добре самите нас и да станем по-добри.
Добрите книги
Кои книги са добри? Книгите от които можем да научим нещо ново за света, за нещата и събитията, които се случват в него, за хората и как по-добре да се разбираме с тях и как да бъдем позитивни и можещи хора.
Книгите, които се връщат при нас! Да това са добрите книги, които понякога препрочитаме отново и с всеки прочит те ни казват нещо ново и различно, което преди ни е убягвало, а сега ни се струва по-важно. Можеби, защото и ние сме други.
От българската литература има двама такива автора – Вапцаров с неговата вяра в човека и Йордан Йовков описал красотата и на природата и на човека.
Понякога в трудни моменти при мен идват стиховете на Вапцаров … и намирам сила в тях. Когато ми е трудно се сещам за бялата лястовица, за песента на колелетата, за езика на цвеятата и продължавам.

Помогнете на правилната книга да стигне до хората, които обичате!
Аз купих книга за мен – и тази книга ми донесе нови идеи и трепетните мигове, това е една много хубава и полезна книга Simply Baking – пълна е с рецепти за сладкиши и торти, които ще приготвям с повод и без повод.
Избрах книга за майка ми. Остава да избера за децата, за съпруга ми и за приятелките ми.
Знам, че не е популярно да се подарява книга за този празник, но защо да не го променим.

book_1
Нека просто влезем в книжарницата и да си тръгнем с книгата, която е поискала да дойде при нас. А след това тя може да стои забравена, затрупана под документи и купчината неща за утре. Но ще дойде момент когато книгата ще бъде прочетена и след това ще бъдем малко по-знаещи, по-познаващи а можеби и по-добри.
book_2

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории
  • Uncategorized