Свински пържоли на барбекю
Добави към моето меню
Свински пържоли на барбекю
рецепта класика за вкусни пържоли с много лук
4 броя свински пържоли от врат
4 глави кромид лук
2 с.л. ракия
1 с.л. соев сос
смлян черен пипер, кимион и чубрица на вкус
олио или парче сланина за намазване на барбекюто
* Пържолите се измиват и се нaчукват с дървен чук за да се изтънят, след което се правят разрези с остър нож диагонално.
* Попдправят се на вкус с подправките и се мариноват с ракията и соевия сос поне 1 час, а може да се приготвят и от предната вечер в хладилника.
* Барбекюто се нагласява и когато е готово се пекат от двете страни, като се поливат с останалата марината.
* Лука се режи на по-дебели кръгове и също се пече на барбекюто.
* Готовите пържоли и лука се слагат в тенджерка с капак и хубаво се разклаща.
* Сервират се с много салата според сезона.
Тази рецепта може да я приготвим и у дома на грил тиган.
Тази пролет нещо трудно идва и се наложи да открием сезона на терасата с барбекюто, но си заслужаваше.