Зелен лук
Добави към моето меню
Подарете си силата на зеления лук и през номври. Оказа се, че зелен лук и зелена салата могат да се купят не само през пролетта, нека се възползваме оттях за да направим по-здравословно нашето меню.
Зелен лук
Тези свежи стръкове лук, набрани преди образуването на луковици, имат по-мек вкус и аромат в сравнение със стария лук.
Как да съхраняваме зелен лук
Съхранявайте в хладилник до 1 седмица, без да го измивате предварително.
Как да употребяваме зелен лук
* Първо измийте зеления лук и го подсушете. Отрежете краищата на корените. Отстранете повяхналите външни листа. Оставете го цял, нарежете на ивици или кръгчета.
* Сервирайте суров, цял или нарязан като добавка към сандвичи и салати.
* Добавяйте към ястия от китайската кухня малко преди да завършите готвенето, за да остане хрупкав.
* Ситно нарязан, използвайте за гарнитура към печени картофи или супи.
* Печете на грил, докато омекне и се покрие с кафяви ивици. Идеални е в комбинация с други печени на скара зеленчуци като гъби и чушки. Чудесно допълнение е към печени меса или риба. Подходящ е също като добавка към сандвичи, тип “джоб”
20.10.2006