Кодрит Кадир
Добави към моето меню
Кодрит Кадир
Рецепта споделена от Eli Iordanova
Продукти
за карамела
800 мл прясно мляко
5 яйца
200 г захар
1 пакетче ванилия
за кекса
1 яйце
100 г захар
100 мл прясно мляко
100 мл олио
1 ч.л. бакпулвер
100 г брашно
2 ч.л. какао
5 с.л захар за карамелизиране
Необходима е тавичка с диаметър около 22 см.
Начин на приготвяне
• За карамела – разбийте яйцата със захарта, добавете ванилията и прясното мляко.
За кекса – разбийте яйцето със захарта, добавете млякото, олиото, бакпулвера, брашното и какаото.
• На дъното на тавичка карамелизирайте 5 с.л. захар и сипете сместа за карамела.
• След това точно в центъра изсипете кексовата смес.
• Сложете тавичката в друга тава на водна баня, като налеете около 2 см. гореща вода
• Пече се около 50 минути на 180 градуса.
• Сладкишът оставете да се охлади с водната баня в хладилник за около 1 нощ. След това обърнете формата в поднос.